ELINTARVIKETEOLLISUUS JA RUOKAKULTTURIT

Liisa Väisänen

1-osainen kurssi Tilaa tämä kurssi

1 h 30 min

Kurssin esittely

Mitä oli ennen luomutuotantoa? Miten ihmeessä juuri munkin luostareissaan keksivät pikaruoan? Miksi uskonnot antavat ruokaohjeita ihmisille?

Kaikkia maailman ihmisiä yhdistää yksi asia. Me kaikki syömme. Kaikki maailman uskonnot ovat myös aina pelanneet ruoalla joko kieltämällä tai sallimalla ruoka-aineita tai määräämällä paastoaikoja tai sallimalla jopa ahmimisen juhla-aikoina. Ruoan teollistaminen on viimeaikoina johtanut vastaliikkeisiin terveydelliseltä ja kulttuurilliselta kannalta. Teollisuuteen on haluttu kuria slow-liikkeeen, lähiruoan ja luomuviljelmien keinoin. Ne tuntuvat kaikki uutuuksilta, mutta nehän ovat kaikki alkuperäinen tapa tuottaa ja syödä.

Kurssin tiedot

Kurssilla opetetaan näkemään ruoka kokonaisuutena pellolta ihmisen lautaselle samalla kun pohditaan ruokailutapojen eroja ja uskonnollista suhtautumista ruokaan. Kurssin tavoite on saada ihmisen ymmärtämään, että ruoka ei ole vain elintarvikkeita, vaan se on kulttuurihistoriallinen piirre.

Yleistä tietoa kursseista

Kurssia opiskellaan TUTORS-Kurssialustalla (kurssit.tutors.fi). Rekisteröityminen on helppoa (Google tai Facebook tunnuksilla tai sähköpostilla). Tilaaminen onnistuu debit- tai credit-maksukorteilla turvallisesti PayPal-järjestelmän kautta joka on maailman suurin maksuvälittäjäoperaattori. Vaihtoehtoisesti maksu onnistuu tilisiirtona, jolloin avaamme kurssin sinulle manuaalisesti kun suoritus on saapunut tilillemme.Kurssilla käytössäsi on luentomateriaalit, kalvot, avaavat kysymykset, tehtävät ja vastaukset.Jos sinulla on ongelmia materialien käytössä, olethan meihin yhteydessä osoitteessa kurssit@tutors.fi niin autamme sinua varmasti!

x

Osta koko kurssi

Tilaa tämä kurssi

Osta kurssi osissa