SITRUUNAN TARINA

Taidemaalari Tero Annanolli ja taidehistorioitsija Liisa Väisänen kertovat ja näyttävät kolmen jakson e-luentosarjassa, miten klassinen aihe maalataan kankaalle.

KOKO LUENTOSARJA (linkki)

LUENTOSARJAN JAKSOT:
1. Luonnos ja viiva (linkki)
2. Väri paletilla (linkki)
3. Maalauksen viimeistely (linkki)

Olen kuvataiteilija Tero Annanolli, taidepedagogi ja Art Annanolli Akatemia® kehittäjä. (Liisa)Olen taiteentutkija, Filosofian Tohtori Liisa Väisänen, erikoisalaani on symboliikka länsimaisessa taiteessa.

(Tero)
Viiva ja väri ovat olleet minulle tarkeitä elementtejä lapsesta saakka. Maalaaminen ja värien näkeminen on ollut minulle aina helppoa. Sitä vastoin lapsena piirtäminen, käden hienomotoriikka, oli haasteellista ja työlästä. Sen opettelusta myöhemmin syntyi intohimon kohde, joka avasi tien erilaisiin tapoihin tuottaa viivaa.

(Tero)
Taidepedagogiikkani perustuu omiin havaintoihini ja oivalluksiini taiteilijana.  Haluan jakaa sitä tietoa-taitoa, jota olen hankkinut matkan varrella. Vanhojen mestareiden tekniikat ja niiden päivittäminen nykyhetkeen on hyvin inspiroivaa.

(Liisa)
Urani suurin haave on saada kuvankieli yleisesti hyväksytyksi nimenomaisesti kielenä. Sanotaan että kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, silti aniharva on valmis opiskelemaan sitä kielen tapaan. Kuva kuitenkin toimii kielen tavoin. Kohdatessamme kuvaa, meidän pitäisi kysyä, mitä kieltä se meille puhuu? Me emme voi lähestyä 1200-luvun teosta samoin kysymyksin ja samalla asenteella, kuin vaikkapa 1800-luvun maalausta. Kuvankieli on asia, jota haluan opettaa parhaan tietämykseni ja taitoni mukaan.

(Tero)
Liisan kanssa tiemme kohtasivat, kun havaitsimme, että kuvan tekeminen vaati näkemään opettelua. Näkemiseen, havaitsemiseen, vastaavasti vaikuttaa historialliset tosiseikat. Vaikka kaikista ei tarvitse tulla taiteen tekijöitä, kaikista voi tulla taiteen näkijöitä. Siksi yhdistimme osaamisemme. Yhteistyön tulokset näkyvät verkkokursseina ja live-kursseina. Tervetuloa taiteen ja näkemisen ihmeelliseen maailmaan!

(Liisa)
Olen tavannut monia pariskuntia, joista toinen maalaa. Ei-maalaava puolisko jää usein harrastuksen ulkopuolelle. Omat keskusteluni Teron kanssa ovat olleet inspiroiva voima ymmärryksessä, että taiteilijat ja taiteen katselijat voivat kohdata toisensa tasa-arvoisesti teosten äärellä. Me molemmat: tekijät ja kokijat voimme opettaa toisiamme taiteen kielen ihastuttavassa maailmassa. Tervetuloa!

 

TARVITTAVAT VÄLINEET
– canvaspohja A3
– permanentti, pullo-tussi, Seepian sävyinen
– grillitikku, puutikku
– lyijykynä HB
– värien sekoituskippo, vesiastia
– akryyliväri lajitelma
– lattasivellin, pyörökärkinen sivellin, pehmeä harjas, koko m. 20
– maalarinteippi
– sitruuna

Go to Top